Skolemelding og klasselister

Skolemeldingsappen for forsatte

Hei, alle foresatte på Mortensrud.

På Mortensrud skole bruker vi Skolemelding for foresatte i kommunikasjon med foresatte. Vi oppfordrer alle foresatte til å laste ned Skolemeldingsappen.

Under fanen "Klasselister" i portalen (innlogging fra skolens hjemmeside) kan du se hvilke elever som går i ditt barns klasse, og kontaktinformasjon til elevenes foresatte.

Klasselisten blir delt mellom foresatte som har barn i samme klasse. Kontaktlærer vil også ha tilgang til å se klasselisten for egen klasse.

For å lage en klasseliste med kontaktinformasjon til foresatte kreves det samtykke fra foresatte. Du må si ja til at kontaktinformasjonen din skal bli synlig i listen. Det gjør du ved å skru på visning av kontaktinformasjonen under Min profil i Portalen eller under Innstillinger i Skolemeldingsappen.

Du velger selv hvilke opplysninger du ønsker å dele med de andre foresatte: - Elevens navn og ditt navn - Telefon - E-post - Adresse. Skru først på visningen av navn (barnets og ditt), velg så om du ønsker å vise mer informasjon.

Når listene deles, er de å regne som offentlige. Det betyr at alle som ber om en kopi av klasselistene har krav på å få innsyn i listen.

Vedlagt finner du veiledninger for hva du må gjøre for å registrere deg på klasselisten og hvordan du kan ta i bruk skolemeldingsappen.

Les mer om skolemelding på skolens hjemmeside: